Wednesday, May 22, 2024
HomeHouse DesignCantilevered Serra Residence in Brazil contains stair-side slides

Cantilevered Serra Residence in Brazil contains stair-side slides

best barefoot shoes

Brazilian architect Marcelo Couto and panorama designer Rodrigo Oliveira have created a cantilevering home with a number of courtyards and an inside staircase with a slide connected in Fazenda da Grama, São Paulo.

The concrete home with delicate picket screens and heavy weathering metal components is named the Serra Residence. Positioned in Fazenda da Grama, São Paulo, the 12,809-square foot (1,190-square metre) home was accomplished in 2022.

Serra Residence in São Paulo
Serra Residence is a cantilevering residence in São Paulo

The home consists of three linear sections: two working parallel north to south on the bottom flooring and the third stacked on high crossing the decrease flooring, making a U-shaped plan.

“The challenge was constructed upon the problem offered by the purchasers’ program: two twin brothers and their households with youngsters of various ages, all needing to share and revel in the home concurrently whereas preserving personal areas,” Marcelo Couto Structure instructed Dezeen.

The plan is organized into three ranges

“Unbiased, parallel, and overlapping blocks with outlined makes use of create constructed, semi-covered, and open areas, integrating with lush gardens, water mirrors, decks, swimming pools, all in full concord.”

The plan is organized into three ranges. The bottom degree is semi-buried within the website’s slope and accommodates a storage, versatile house and repair areas.

Living space with sunken seating area
Ground-to-ceiling glazing connects indoor and out of doors areas

The principle degree is split into two halves.

The bigger bar on the north part options two structural finish partitions and 4 giant columns.

Staircase with built-in slide
Slides playfully drop down into the underground degree

Ground-to-ceiling glazing runs alongside either side making a breezy, light-filled house for residing, eating, and sitting by the massive fire.

Two staircases float inside the house and have slides that playfully drop down into the underground degree.

Kitchen
The smaller bar ends in a kitchen

The smaller bar on the southern facet of the plan stacks three-bedroom suites alongside an extended hall, adopted by a sauna with a non-public backyard, and ends in a kitchen.

These decrease sections are linked by an expansive lined out of doors kitchen and eating space.

Bedroom
Varied bedrooms might be discovered all through the house

Above, the crossbar accommodates one other four-bedroom suites with both finish cantilevering over the principle degree with portal-like balconies.

“The thought was to create an answer that harmonized with the terrain utilizing transparencies, a fluid relationship between inside and exterior, addressing pure air flow, daylight, and controlling excessive temperatures within the area via the usage of louvers, dense landscaping, beneficiant eaves and water mirrors,” the workforce stated.

Multi-coloured basalt walls
The retaining and shutting partitions are product of multi-coloured basalt

Predominantly completed in uncovered concrete and glass, the house additionally options untreated wooden cladding and shading screens.

The retaining and shutting partitions are product of multi-coloured basalt and white cement to provide texture and tonal selection.

Rodrigo Oliveira Paisagismo designed the landscaped areas as “a lush tropical backyard that deconstructed the straight traces of the structure and embraced the home, bringing visible and thermal consolation,” the panorama studio instructed Dezeen.

Throughout the sloping, tree-lined property are 5 distinct gardens and 5 particular person water options.

Lap pool and hot tub
A garden passes to an oblong lap pool and a sizzling tub

On the northwestern facet of the lounge part, a garden results in an oblong lap pool and a sizzling tub.

The central courtyard options lush plantings that transition to a tranquil reflecting pool, spanned by a boardwalk on the northeastern facet of the plan.

Tree-lined gardens feature throughout the property
5 distinct gardens function inside the property

A non-public linear backyard runs alongside the southeastern perimeter of the home, accessed via the bedrooms.

On the higher degree, two shallow troughs – or “water mirrors” – run alongside the roof of the lounge bar, making a water-framed terrace with a planted roof and a hearth pit. The roof of the bed room bar can be planted.

“The success of this challenge undoubtedly lay within the excellent concord among the many architectural, structural, and landscaping professionals and initiatives,” the workforce stated.

Additionally lately accomplished in São Paulo is a renovated brick home with a pub within the basement by Goiva.

The pictures is by Maíra Acayaba.


Venture credit:

Architectural Design: Marcelo Couto Structure
Structural Design: Modus Engineering
Installations Design: Etip
Landscaping Design: Rodrigo Oliveira Landscaping

 



RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

java burn weight loss with coffee

This will close in 12 seconds