Friday, April 12, 2024
HomeHouse DesignCho Thompson reveals Boston constructing's historical past to tell workplace interiors

Cho Thompson reveals Boston constructing’s historical past to tell workplace interiors


US studio Atelier Cho Thompson has redesigned the shared areas for an workplace constructing in Boston, borrowing shapes and supplies from its historical past for brand spanking new inside parts.

The venture concerned reimagining the communal areas at 179 Lincoln Road, a full-block constructing within the metropolis’s Leather-based District that was constructed as a shoe manufacturing facility in 1899.

Lobby with brass-topped counter and arched wall niches
Arched motifs on the facade of 179 Lincoln Road had been reinterpreted as grooves within the foyer’s plaster partitions

Atelier Cho Thompson appeared to this historical past to information the design of areas on the margins of the constructing, together with the under-utilized foyer house, a darkish central core, and empty pocket areas on every of 5 flooring – all totalling 8,000 sq. ft (743 sq. metres).

“We unearthed and amplified the constructing’s wealthy historical past whereas creating an area that’s conscious of the wants of the post-pandemic office,” stated studio founder Cho Thompson.

Bench with finger-shaped leather backrests
Finger-shaped backrests for a bench are wrapped in leather-based to nod to the constructing’s shoe-making previous

Work started with eradicating the layers of earlier renovations, together with vinyl tile and business carpet, which had left areas “darkish and generic”.

The crew uncovered authentic terrazzo flooring in some areas and labored with consultants to revive any sections that had been broken.

Marble-topped counter with rounded white oak front
Arches are additionally hewn into the white oak counter entrance within the reception

In addition they appeared to the arched geometry and detailed ornamentation of the constructing’s historic facade for inside design cues.

The arches are repeated within the foyer as grooved patterns throughout the hand-troweled plaster partitions, and once more at a smaller scale across the white oak entrance of the marble-topped reception counter.

Detail of brass railing with fritted glass partitions
Brass particulars together with handrails match the constructing’s authentic mail chute

“With a contemporary sensibility, we developed a language of element that introduced parts of the outside into the constructing’s core,” Thompson stated.

“In that transformation, we introduced a playful spirit, bringing large varieties right down to human dimension and creating juxtapositions of supplies, patterns, and scales.”

Brass counter surrounded by tall brick walls beneath a skylight
In different communal areas, authentic pink brick partitions and terrazzo flooring are uncovered

Shiny black flooring distinction the pale color palette used throughout all different surfaces, whereas brass – chosen to match the constructing’s mail chute – gives a brilliant accent on railings, drawer handles and different particulars.

Lighting by Lam Companions comprise globe-shaped elements hooked up to skinny brass helps, in a wide range of linear configurations.

Brass counter with linear chandelier above
A number of counters are supplied for group work and conversations between colleagues

In different “in-between” communal areas, pink brick partitions and columns are uncovered beneath skylights.

A sequence of brass-topped counters are scattered via these areas, creating spots for informal dialog between colleagues.

Banquettes and benches additionally present alternatives for group and collaborative work exterior of typical assembly rooms.

These are upholstered in dusty pink leather-based as a nod to the constructing’s shoe-making previous.

Counter area with bench and cafe seating behind
These informal assembly areas are designed to answer the altering wants of workplace employees

“This venture responds to the altering panorama of workplace life by providing alternatives that transcend what we are able to expertise in solely working from residence,” stated Thompson.

“With a hospitality strategy, the areas of the venture provide a recent, welcoming, and inclusive place to spend time with colleagues.”

Polished brass signage denoting building levels 1-5
Polished brass can be used for signage and wayfinding. Photograph by Samara Vise

Reimagining historic buildings as up to date workplaces is a typical problem for architects and designers, and refreshing communal or public-facing areas is often an impactful place to begin.

Equally, GRT Architects overhauled the doorway to the artwork deco Trend Tower in New York, restoring its facade and modernising the foyer.

The pictures is by Jared Kuzia, except acknowledged in any other case.


Mission credit:

Shopper: EQ Workplace
Architect: Atelier Cho Thompson
Lighting designer: Lam Companions

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments