Monday, April 15, 2024
HomeHouse DesignFrancois Verhoeven Architects makes use of contrasting finishes for Villa K340

Francois Verhoeven Architects makes use of contrasting finishes for Villa K340

best barefoot shoes

Dutch studio Francois Verhoeven Architects has accomplished Villa K340, a home in The Hague shaped of interlocking blocks completed with contrasting timber and plaster.

Francois Verhoeven Architects designed the villa within the residential district of Vroondaal, which sits near the seashores and dunes on the coast of the Netherlands.

Exterior photo of Villa K340's contrasting facade finishes
Villa K340 is a home by Francois Verhoeven Architects

The world, which is characterised by its architectural variety, has been divided by metropolis planners into a spread of “residential atmospheres”, with Villa K340 occupying a website supposed for extra trendy designs.

“Villa K340 is located within the residential ambiance known as ‘De Hoogte’ the place trendy villas are allowed to be in-built a panorama of artificially constructed hills,” defined the studio.

Minimalist Dutch house
The house has a blocky kind

Inside, the residing areas within the wood-clad block are extra enclosed to supply privateness from the road to the south, whereas the plaster-lined quantity is extra open, with residing areas overlooking a backyard by means of massive home windows.

The place the block-like varieties interlock, small cut-outs and overhangs are created. The storage on the entrance of the house is topped by a inexperienced roof.

Exterior of Villa K340 by Francois Verhoeven Architects
It’s clad in numerous supplies

A big pivot door that blends in with the picket cladding supplies entry into Villa K340 and, at evening, small gaps between the picket planks enable gentle to shine by means of.

“The architectural design is characterised by a composition of picket parts and a lime plaster,” stated Francois Verhoeven Architects. “These pure supplies, of their most uncooked kind, distinction with the aesthetic divisions of the facades and slender aluminium window frames.”

Villa K340 has a split-level inside, negotiating a mild slope on the positioning. The doorway corridor centres round a small glazed terrace, with a skylit staircase main all the way down to a sunken residing, eating and kitchen space and as much as a workspace and bedrooms.

On the rear of the house, full-height glass sliding doorways join the residing space to a concrete patio, which extends out in direction of a small backyard. Designed with panorama studio Biotoop, it contains a small pond surrounded by rocks.

Split-level interior of Villa K340
The inside has a split-level structure

“The design of the villa contains a split-level structure that strikes with the contours of the hill, [creating] a dynamic interaction between panorama and structure,” stated the studio.

“From a centrally situated staircase and an related outside house, there are views of all of the rooms on the totally different flooring,” it continued.

Photo of a living space at a Dutch home
The house is organised round a skylit staircase

Francois Verhoeven established his eponymous studio in 2021, having beforehand been a co-director of the structure apply FillieVerhoeven Architects with Dennis Fillie.

One other villa by Francois Verhoeven Architects is K2, a timber-clad residence close to Groningen with a big roof that extends to shade deep-set terraces. The studio additionally accomplished Villa SG21, a blackened wooden residence with a turfed roof in Rotterdam.

The pictures is by Fran├žois Verhoeven.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments