Sunday, December 10, 2023
HomeHouse DesignGreenaway Structure provides glazed extension to thatched cottage

Greenaway Structure provides glazed extension to thatched cottage


Greenaway Architecture added a contemporary glazed extension to a thatched cottage

British studio Greenaway Structure has added a minimalist glass extension to a Fifteenth-century thatched cottage alongside Farleigh Hungerford Citadel close to Tub, UK.

The structure studio was knowledgeable by Ludwig Mies van der Rohe’s Neue Nationalgalerie in Berlin for the design of the¬†glass and metal addition of the mediaeval Watercress Cottage.

The Watercress Cottage is next to ruins of the Farleigh Hungerford Castle
Greenaway Structure added an extension to a cottage subsequent to ruins of Farleigh Hungerford Citadel

Inside a conservation space, the Watercress Cottage is a grade II-listed cottage subsequent to the Farleigh Hungerford Citadel ruins that are seen from the cottage’s patio.

Related to each the kitchen and major lounge, the 33-square-metre extension provides an extra vivid residing and eating area to the historic cottage.

The extension brings more light and space to the living area
The extension has glazed partitions

“Watercress cottage demonstrates that it’s attainable to increase a historic constructing in a manner that respects it while making a optimistic modern architectural assertion, the results of which is a brand new life for the constructing with wonderful views,” mentioned Greenaway Structure.

“The design is an architectural expression which is each daring sufficient to exhibit the dedication to high quality and modernity and modest sufficient to sit down fortunately within the historic setting.”

With three partitions constructed from glass, the prolonged area opened up the cottage’s northwest wall, which introduced extra mild and higher views of the encompassing countryside and spring-fed pond.

The extension was constructed from a skinny metal body with glass-to-glass corners to provide nearly unbroken views to the pond.

The glass elevations reflects the surrounding, especially the pond next to the cottage
It displays the encompassing, particularly the pond subsequent to the cottage

The studio opted for a sedum roof to assist tramp heat contained in the extension and enriches the biodiversity of the atmosphere. Rain chains as a substitute of gutters had been used to empty rainwater from the roof.

With the purpose of making a heat and energy-efficient area, the partitions had been constructed with high-performance double glazed panes.

The extension is light-framed and transparent
It was designed to be light-framed and clear

With studios in London, Hampshire and the Cotswolds, Greenaway Structure was based in 2015 by Duncan Greenaway.

Different latest extensions on Dezeen that had been designed to increase and modernise historic buildings embody a glazed extension to a Victorian villa in Edinburgh and a timber extension to a cottage in Devon.

The images is courtesy of Greenaway Structure.




Extra photos

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments