Saturday, February 24, 2024
HomeModernLeibal — Zig Zag Home

Leibal — Zig Zag Home


Zig Zag Home is a minimal residence situated in London, United Kingdom, designed by MATA Architects. The architects just lately accomplished a complete refurbishment of their very own nineteenth century mid-terrace home with a purpose to accommodate their rising household. With two youngsters in adolescence and early teen years, the couple sought to offer higher autonomy and private house for everybody. The refurbishment included a modest rear extension and the addition of a backyard studio, together with exterior landscaping. Beforehand, the household shared a single rest room, however the renovation now contains en-suite bogs for every member of the family. The backyard room gives a separate house for the kids to entertain mates, whereas the extension of the kitchen/eating room gives a second, extra casual front room.

The designers restricted their use of shade and supplies to a palette of uncooked, earthy and pure tones, aiming to foster a way of calm all through the home. The rear extension is clad in a zigzagging sample of triangular sections of charred Oak (‘Honshu’), whereas the backyard room envelope is charred Larch battens (‘Takage’), each merchandise of Sho Sugi Ban, the Japanese strategy of sealing timber via charring. The courtyard backyard options contrasting tumbled Dijon Limestone for its laborious landscaping. The backyard was conceptualized as a courtyard house that mediates between two opposing inside areas: the kitchen/eating room on the rear of the home and the backyard studio, which homes a health club and a children TV/gaming room. The extension’s massive glazed sliding doorways and degree threshold enhance the connection between the kitchen/eating house and the backyard, offering a seamless transition between indoor and out of doors residing.

Pictures by Lorenzo Zandri

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments