Sunday, April 14, 2024
HomeModernLooklen Architects sinks glass cafe into stepped round panorama

Looklen Architects sinks glass cafe into stepped round panorama


A round quantity fashioned of concrete steps and planting wraps up and round The Pomelo Amphawa Cafe, accomplished by Bangkok studio Looklen Architects in Thailand.

Set in a lychee backyard overlooking the Mekong River, the north-facing cafe is contained inside an oblong glazed quantity framed by the stepped round panorama.

Aerial view of Pomelo Amphawa Cafe by Looklen Architects
Looklen Architects has created The Pomelo Amphawa Cafe

It’s the newest addition to The Pomelo Amphawa, a masterplan comprising 5 buildings supposed to combine with the greenery of the location in Amphawa.

In line with Looklen Architects, The Pomelo Amphawa Cafe constructing can be designed to discover the “relationship of geometries”.

Looklen Architects-designed eatery in Thailand
It has an oblong type surrounded by concrete steps

“We launched an oblong inside glass area that’s embraced by a round concrete amphitheatre,” stated the studio.

“The constructing is free to be approached from all instructions whereas profiting from the encompassing panorama,” it added. “The round amphitheatre’s decrease facet faces the river and serves as a viewpoint, letting guests benefit from the surroundings of the Mekong River.”

Dining space beneath The Pomelo Amphawa Cafe by Looklen Architects
The concrete steps shade outside eating areas

The concrete panorama rises from floor degree, stepping up the edges of the cafe. In the back of the constructing, it reaches roof peak to permit visitors to entry a rooftop deck.

Friends can enter the cafe via glass doorways at both finish of the constructing, positioned on the lowest degree of the panorama.

Stepped concrete landscape with wooden planters
It incorporates wood planters

The partitions of The Pomelo Amphawa Cafe are absolutely glazed, with panes of glass set in timber frames. The horizontal parts of the framing are set at step by step rising heights, mimicking the stepped type of the concrete panorama.

Inside, bar-style seating in addition to an association of tables and chairs supply areas for eating with views of the encompassing backyard.

Throughout the highest of the quantity, the stepped concrete ranges and timber planters double up as informal amphitheatre-style seating areas, making the area appropriate for internet hosting occasions that overlook the river.

Beneath, Looklen Architects has launched seating areas for outside eating which are shaded by the landscaping above.

Roofscape of The Pomelo Amphawa Cafe by Looklen Architects
There are internet seating areas

“Impressed by the normal Thai home, the area below the amphitheatre resembles Tāithun – a semi-outdoor area below a Thai Home – the place public actions will be engaged with throughout daytime whereas being shielded from the daylight,” stated the studio.

“Within the night and night time, the higher a part of the amphitheatre will be absolutely used for public occasions that face towards the river surroundings,” it added. “This design language permits the structure to be energetic day and night time.”

Glass-walled eatery in Thailand
Massive panes of glass body views of the panorama

In locations, Looklen Architects has created voids throughout the round concrete quantity. Some are left as holes for bushes to develop via whereas others have black netting stretched throughout them to create informal lounge areas.

Different cafes just lately featured on Dezeen embrace a Chinese language eatery knowledgeable by greenhouses and native brick buildings and one other in South Korea constituted of a grid of concrete blocks topped with roof terraces.

The images is by Rungkit Charoenwat.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments