Monday, July 15, 2024
HomeArchitectureLow Power, Huge Views: OKALUX Reimagines Insulated Glazing

Low Power, Huge Views: OKALUX Reimagines Insulated Glazing

Low Power, Huge Views: OKALUX Reimagines Insulated Glazing

best barefoot shoes

Architizer’s new image-heavy every day publication, The Plug, is straightforward on the eyes, giving readers a fast jolt of inspiration to supercharge their days. Plug in to the newest design discussions by subscribing. 

Insulated glazing revolutionized structure as we all know it. All through historical past, home windows let in gentle but additionally chilly and warmth. Within the Thirties, a refrigeration engineer created the Thermopane window, that includes two panes of glass with a layer of air in between, it might higher management temperature. From that second on, architects started to make the most of bigger glazing, ultimately creating the trendy glass skyscrapers we see in the present day.

Identified for improvements in structure and supplies, OKALUX has been a pacesetter within the glass manufacturing business for greater than 50 years. OKALUX originated from Heinrich Otto KG, a weaving and textile spinning firm primarily based within the South of Germany through the Sixties. Now headquartered in Marktheidenfeld, Germany, with an workplace in New York, OKALUX continues to redefine supplies for a variety of purposes. They proceed to develop and provide insulating glass for daylighting, shading and insulation. That includes merchandise that improve the effectivity of facades and interiors, the next tasks signify OKALUX glazing all over the world. Collectively, they showcase how glazing might help profit from gentle, decreasing power consumption and creating extra snug locations to stay, work and unwind.


Des Moines Library

Designed by David Chipperfield Architects, Des Moines, IA, United States

Because the centerpiece of the Des Moines Western Gateway Park city renewal mission, this public library was sited between the middle of the town and a newly designed public park. In addition to library amenities, the constructing incorporates a versatile exercise area, schooling amenities, youngsters’s play areas, a convention wing and a cafeteria. In plan, it responds to the orthogonal nature of the town blocks to the east whereas stretching out into the park to the west. This plan is extruded vertically with a glass-metal pores and skin, which supplies the constructing its distinctive look.

The triple-glazed panels incorporate a sheet of expanded copper mesh between the outer panes. The three-dimensional high quality of the copper mesh reduces glare and photo voltaic achieve, making certain that views from the within into the park are maintained always. The mission makes use of OKATECH, an insulated glass unit. All kinds of steel meshes may be positioned throughout the glass cavity for a particular aesthetic. On the similar time, the mesh faces the solar and screens out excessive photo voltaic achieve.


Halley VI Antarctic Analysis Station

Designed by Hugh Broughton Architects and AECOM, Antarctica

Harkening again to the start of insulated glazing itself, the Halley VI Antarctic Analysis Station was designed for polar analysis. As the world’s first re-locatable analysis facility, it was constructed by Galliford Strive for the British Antarctic Survey (BAS). The mission aimed to reveal ground-breaking structure characterised by a compelling idea, but additionally a construction that’s executed with cautious consideration to element and coordination.

Because the group explains, the Antarctic Analysis Station sought to push the boundaries of design in a life important atmosphere. The designers created a beacon for sustainable residing within the Polar Areas to attract consideration to a number of the most important science performed on our planet. The central module accommodates the vast majority of the stations social areas; it consists of double top area with a big east-facing window product of OKAGEL. The insulating glass system options an inter-pane cavity full of translucent Nanogel, a particular noncrystalline stable.


Damesalen

Designed by MIKKELSEN Architects, Copenhagen, Denmark

Extending an current college gymnastic corridor with a testing laboratory, the Damesal mission was designed with a brand new constructing on high. The mission supplied a possibility to discover an architectural idea the place the geometry of the extra flooring is designed with a easy field form in glass. The architectural and practical variation occurs because the glass façade responds to this system and features throughout the constructing. The constructing’s envelope embodies design and efficiency as a collaboration between the architect and the provider of the custom-made glass resolution.

Working intently with Dow Corning led to a technique that offers with the native power body, and on the similar time takes orientation and photo voltaic publicity under consideration. Each horizontal and vertical layouts have been studied and calculated, in addition to options integrating OKALUX parts redirecting daylight whereas making a stage of shading. By positioning an insulating materials within the cavity of the triple glazed items, there was a possibility to expertise the identical materials inside and out of doors.


Greenpoint EMS Station

Designed by Michielli + Wyetzner Architects, Brooklyn, NY, United States

The Greenpoint Emergency Medical Service (EMS) Station was designed as a two-story facility that helps FDNY ambulance crews and automobiles. The mission was made with a powerful, distinctive kind occupying a outstanding website within the quickly creating neighborhood. The station’s necessities led to a four-part division of the ability. As a result of the area for housing automobiles referred to as for the next ceiling top than the remainder of station, one aspect is taller than the opposite. This modification organizes the constructing’s features.

The primary flooring’s totally different ceiling heights create totally different ranges on the second flooring and that shift in ranges repeats on the roof line. This shift and programmatic division is marked with a skylight extending from the entrance to the again of the constructing. The 90-foot-long, second-story translucent glass wall seems to drift above the bottom and contributes to the constructing’s sturdy identification. This works with the clear staircase by OXALUX that connects the doorway to the second flooring. It’s framed by a glass façade with OKATECH Expanded Mesh. The aluminum inserts act as a design factor whereas offering efficient solar and glare safety.


David H. Koch Middle, New York-Presbyterian Hospital

Designed by Pei Cobb Freed & Companions, New York, NY, United States

The Koch Middle was designed to offer superior integrative healthcare and complicated outpatient providers. Affected person-centered and family-centered care is on the forefront of the constructing’s medical program, introduced by a triple-height foyer that gives respite from the encircling streets. Infusion and radiation oncology areas, in addition to diagnostic imaging, sometimes present in basement areas, are situated on higher flooring. This offers sufferers and employees the good thing about pure gentle.

Purposeful and scientific program areas are set again from the constructing perimeter, so sufferers and households journey alongside light-filled corridors. This technique additionally offers the curtain wall a constant stage of opacity throughout the facade, whose look subtly shifts in response to the altering gentle all through the day. The curtain wall owes its wealthy architectural character to the OKALUX wooden display screen inserted into its triple-glazed meeting — the primary such utility on this scale — and to the undulating frit sample utilized to the interior floor of the outer pane.


Cité de l’Ocean et du Surf

Designed by Steven Holl Architects, Avenue de la Plage, Biarritz, France

SHA designed the Cité de l’Océan et du Surf museum to lift consciousness of oceanic points and discover academic and scientific features of the surf and sea. Centered round leisure, science, and ecology, the mission was made in collaboration with Solange Fabião. The design consists of the museum, exhibition areas, and a plaza, inside a bigger grasp plan. The constructing kind derives from the spatial idea “beneath the sky”/“beneath the ocean”.

A concave “beneath the sky” form creates a central gathering plaza, open to sky and sea, with the horizon within the distance. The convex structural ceiling types the “beneath the ocean” exhibition areas. This idea generates a novel profile and kind for the constructing, and thru its insertion and environment friendly website utilization, the mission integrates seamlessly into the encircling panorama. The mission utilized KAPILUX by OKALUX, an insulating glass which includes a capillary slab throughout the glass cavity. This capillary slab is comprised of honeycombed, clear or white tubes.

Architizer’s new image-heavy every day publication, The Plug, is straightforward on the eyes, giving readers a fast jolt of inspiration to supercharge their days. Plug in to the newest design discussions by subscribing. 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

java burn weight loss with coffee

This will close in 12 seconds