Monday, April 15, 2024
HomeHouse DesignLudwig Godefroy prioritises backyard for "timeless" household dwelling in Mexico

Ludwig Godefroy prioritises backyard for “timeless” household dwelling in Mexico

best barefoot shoes

Mexico-based architect Ludwig Godefroy has accomplished the renovation of a”easy” home and studio in Mexico for himself and his household that’s built-in with an adjoining backyard.

Godefroy and his associate renovated a former residence, specializing in the house’s orientation in the direction of the location’s pre-existing greenspace.

A large semi-circle planter attached to the exterior of a house
Ludwig Godefroy has accomplished a home and studio for himself and his household in Mexico

“Casa SanJe is a quite simple mission,” stated Godefroy. “The primary concept behind the mission was to reconnect the home with its backyard, opening giant home windows in all places on the bottom ground. Out and in are at all times linked on this home.”

Virtually half of the sq. website is devoted to the backyard, whereas the opposite half accommodates the architect’s residence.

The entrance to a house with a gate door
It’s organized across the website’s substantial backyard

“Casa SanJe was an extraordinary Mexican home from the ’80s, with none type, a easy home with tiles on the ground and texturized plaster ending on the partitions,” stated Godefroy.

The architect changed the previous supplies with concrete, wooden and tezontle – a crimson volcanic stone – to “relax the environment of the home”.

A large wrought iron door
Godefroy renovated a home initially constructed within the 80s

The bottom degree of the house accommodates two entrances protected by iron doorways.

A carpark sits adjoining to the constructing’s first entrance, which is accessed by means of a patio populated with stone, planting beds and a concrete and brick sculpture.

A rectangular cut out in a wall
The bottom ground accommodates giant home windows and doorways that open immediately into the backyard

A second entrance is positioned additional into the backyard and results in a vestibule house on the centre of the ground-level plan.

The inside program circulates across the vestibule, with the kitchen, eating space and front room positioned reverse the architect’s studio and library.

The entrance to a home with a mirror and sculptural elements
It’s made from concrete with wooden and stone components

The kitchen and studio areas had been pushed alongside the again wall of the home, with slim home windows positioned periodically amongst cupboards and cabinets.

On the aspect reverse, Godefroy put in giant doorways and home windows that open the lounge immediately into the backyard.

A dining table made of concrete
Furnishings like a eating desk and shelving was additionally made from concrete

A lot of the inside furnishings was made from caste concrete, like the lounge couch, the eating desk, aspect tables, kitchen shelving and an island. And a few are constructed immediately into the ground.

Godefroy’s studio additionally accommodates concrete shelving and a concrete desk that runs alongside the wall.

A living room with a wall of exposed stone and a concrete couch
A wall clad in volcanic stone rungs alongside the again of the home

In the identical house, a wall was clad in heat wooden panels, whereas a vaulted ceiling sits above the architect’s desk. A chimney sits adjoining.

Like a few of Godefroy’s earlier tasks, geometric openings had been reduce into inside partitions.

An uncovered wall made from crimson volcanic stone runs alongside the again wall of the home.

Situated between the kitchen and front room, a picket staircase results in the second ground, which accommodates bedrooms and a main tub.

Casa SanJe by Ludwig Godefroy
The architect’s studio opens onto the doorway patio

The first tub accommodates a sunken, round cutout within the ground, with a number of bathe heads for bathing.

In a single nook, a spigot drops water onto a stepped characteristic.

A bathroom with a circular cut out in the floor
An upstairs toilet contains a round, sunken ground

Concrete was used for the ceiling, partitions and ground.

Native vegetation had been positioned all through the home, with a big semi-circle planter made from concrete positioned above the home’s entrance.

“We wished the house to grow to be timeless, out of any pattern or ornament, simply made out of easy materials, capable of get previous as an alternative of getting broken below the motion of time,” stated the architect.

Godefroy just lately accomplished plenty of tasks in and round Mexico Metropolis, together with a brutalist cube-shaped dwelling and a resort that remembers the design of an Oaxacan temple.

The images is by Edmund Sumner.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments