Monday, July 15, 2024
HomeHouse DesignRSHP designs museum extension to deal with Bayeux Tapestry

RSHP designs museum extension to deal with Bayeux Tapestry

RSHP designs museum extension to deal with Bayeux Tapestry

best barefoot shoes

British studio RSHP has unveiled plans to overtake the Bayeux Tapestry Museum in Normandy, France, including an extension to exhibit the 70-metre-long, historic tapestry.

RSHP’s design will contain restoring the present Seventeenth-century museum and increasing it to raised show the embroidered material that depicts the lead-up to William I’s conquest of England in 1066.

Bayeux Tapestry Museum by RSHP
RSHP has unveiled its design for a museum extension to deal with the Bayeux Tapestry

The 2-storey extension might be located adjoining to the present museum, related by a one-storey glass construction.

Stretching the size of the museum’s website, the brand new constructing may have a gently sloping roof designed to cut back its measurement alongside the neighbouring constructions.

Museum extension in Normandy by RSHP
A glass construction will join the present museum and the extension

“By means of delicate scale and disposition of the constructing on the location and cautious number of supplies, the brand new museum might be woven elegantly into the present city ‘tapestry’ during which it sits,” stated RSHP.

“The extension additionally resolves the complicated geometry of the location, aligning with current buildings and axes, delineated by the dynamic traces of the roof,” the studio continued.

“This reduces the notion of the constructing measurement, reflecting the intimate scale of the homes adjoining the extension and, in its horizontality, the monumental dimensions of the tapestry inside.”

RSHP's Bayeux Tapestry Museum in Normandy
RSHP can even restore the Seventeenth century museum

The tapestry, which is believed thus far from the eleventh century, might be exhibited alongside one wall of the tapering extension, with the customer’s route designed as a collection of encounters revealing completely different elements of the artefact.

“The geometry of the house housing the tapestry is dictated by the spatial qualities that characterise the completely different views which are provided of this spectacular singular object,” stated RSHP.

“The customer’s proximity to the main points of the embroidery and the panoramic view of the tapestry straight inform the form of the brand new constructing,” the studio continued.

“Multiplying the quantity and diverse nature of the customer’s encounters with the tapestry, revealing it in a special gentle and from a wide range of views is the central driving drive of the museum design, providing an expertise that takes the type of an orchestrated collection of dynamic encounters with the work.”

 

Aerial view of the Bayeux Tapestry Museum extension
The tapered extension was designed to slot in with the present buildings

In accordance with RSHP, the show of the Bayeux Tapestry might be reflective of the artefact’s UNESCO Reminiscence of the World standing.

“Finishing this problem is the preservation and examine of this priceless artefact, a murals that’s distinctive each when it comes to its format and its conservation necessities,” stated RSHP.

“Taking the type of a pilgrimage, the structure and useful organisation of the museum are meant to create the best circumstances during which the customer can strategy the tapestry, establishing a relationship with it that brings it to life.”

Museum extension by RSHP
It is going to be decrease alongside the present, residential buildings

RSHP can even renovate the present museum constructing to rejoice its historic options.

“The undertaking doesn’t search to return the constructing to a former ‘unique’, state however brings it again to life by way of adapting it to its new makes use of,” stated the studio.

“Clearly delineated interfaces between historic and new generate a dialogue between previous, current and future.”

Museum interior in Normandy
Exhibition areas might be on the extension’s higher ground. Picture by Atelier Brückner

The studio has beforehand designed a “fortress-like” constructing in northern France to deal with the Louvre’s archives and just lately revealed its design for a sustainable “post-carbon” neighbourhood in Paris.

The pictures are by RSHP until acknowledged.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

java burn weight loss with coffee

This will close in 12 seconds