Saturday, July 13, 2024
HomeModernSaint Laurent levels menswear present at Mies van der Rohe's Neue Nationalgalerie

Saint Laurent levels menswear present at Mies van der Rohe’s Neue Nationalgalerie

Saint Laurent levels menswear present at Mies van der Rohe’s Neue Nationalgalerie

best barefoot shoes

Vogue home Saint Laurent introduced its Spring Summer time 2024 menswear assortment at Mies van der Rohe’s Neue Nationalgalerie in Berlin, which was not too long ago overhauled by David Chipperfield Architects.

The Saint Laurent present occurred on 12 June within the stone-clad exhibition corridor of the Neue Nationalgalerie.

The museum, which is situated within the Tiergartenviertel neighbourhood of Berlin, Germany, was designed by German-American architect Mies van der Rohe in 1968.

Exterior photo of Mies van der Rohe's Neue Nationalgalerie
Saint Laurent’s present occurred on the Neue Nationalgalerie

The set for the Saint Laurent present was extraordinarily minimalist, with the constructing’s modernist inside serving because the unadorned background for the presentation.

The upper-level pavilion of the Neue Nationalgalerie, the place the present occurred, has a largely open-plan inside that’s enveloped by a glass curtain wall set in metal frames.

“Saint Laurent unveils its new assortment in a modernist masterpiece, Berlin’s Neue Nationalgalerie, the final main mission designed by Ludwig Mies van der Rohe,” the model stated.

Interior photo of Neue Nationalgalerie by Mies van der Rohe
The exhibition corridor was used as a catwalk

“With its pared-down classicism and guaranteed embrace of its time, the glass-and-steel temple for artwork feels as novel now as when it first opened, in 1968,” it added.

“The enduring pavilion is a becoming setting for Anthony Vaccarello’s ongoing reimagining of important Saint Laurent themes with an perspective and ease suited to life at present.”

Photo of models at the Saint Laurent show
Barcelona stools lined the inside

Heavy gray curtains had been fastened to the ceiling’s community of metal beams that stretch throughout the inside, dividing the exhibition corridor in half and zoning the present area on the western aspect of the constructing.

Further gray curtains additionally flanked the north and south-facing glass partitions of the exhibition area.

Because of the gray curtain partitions, the viewers’s sight was directed in direction of the constructing’s sculpture backyard on the decrease stage, which was partly obstructed by a big lightbox outdoors the pavilion that was used to mild the inside.

Mies van der Rohe’s Barcelona stools, upholstered in black leather-based, had been organised in two rows across the perimeter of the higher flooring pavilion and served as seating for Saint Laurent’s friends and because the solely ornament inside the area alongside the curtains.

Photo of Neue Nationalgalerie at the Saint Laurent show
Gray curtains divided the inside

Fashions emerged from a gap within the curtains, crossing the ground of the pavilion on an angular path across the inside and its marble set up partitions.

The museum not too long ago underwent an 11-year in depth overhaul and restoration that was accomplished by David Chipperfield Architects.

This noticed the apply refurbish the constructing’s declining concrete construction, the metal and glass exterior and modernise its companies, in what Chipperfield described as a “surgical” restoration.

Photo of the runway at Saint Laurent
A big exterior mild field lit the inside

Saint Laurent staged its final menswear present on the Tadao Ando renovated Bourse de Commerce throughout Paris Vogue Week.

Previous to that, the model introduced its Spring Summer time 2023 menswear present within the Moroccan desert, which featured a glowing steel ring that emerged from a round oasis.

The pictures is by Zoe Joubert courtesy of Bureau Betak.


Mission credit:

Design and manufacturing: Bureau Betak

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

java burn weight loss with coffee

This will close in 12 seconds