Saturday, July 13, 2024
HomeModernUnknown Works brightens Pigment Home with dusty pink extension

Unknown Works brightens Pigment Home with dusty pink extension

Unknown Works brightens Pigment Home with dusty pink extension

best barefoot shoes

A terraced panorama and dusty pink surfaces assist to brighten Pigment Home, a north London residence that has been renovated by native studio Unknown Works.

Positioned in Hampstead, the four-storey residence sits on a steep hillside with a backyard that initially sloped up on all sides, which Unknown Works stated left the inside darkish and damp.

To brighten the house, the studio excavated a portion of the again backyard and changed it with a multi-level panorama that permits extra mild and enhances its connection to the bottom flooring.

Rear of Victorian home with pink extension
Unknown Works has renovated Pigment Home in London

“The idea originated from the sensible want for a extra open day-lit residing house that connects fluidly to the backyard,” studio director Ben Hayes instructed Dezeen.

“The transformation of the panorama was important to unlocking this.”

Organized throughout a number of ranges and stepped down from the highest of the backyard, the brand new terraced patio space is roofed in textured, pink-toned surfaces chosen to replicate the colors of the encircling crops.

Pink stairs outside of Pigment House by Unknown Works
It has a terraced panorama with dusty pink surfaces

“The selection of tones for pigments reply to the prevailing planting, the large mimosa tree to the rear and pink ivy all alongside the road,” stated Hayes.

It is usually a nod to the colorful buildings of Mexican architect Luiz Barragan, which the studio stated was knowledgeable by the house owner’s holidays to Mexico.

Interior of Pigment House by Unknown Works
The renovation enhances the backyard’s connection to the bottom flooring

Pink concrete retaining partitions encompass the brand new ranges of the backyard, together with the bottom courtyard, which includes a built-in outside kitchen and a barbeque.

Down one facet, a collection of steps completed in the identical pigment provide outside seating and results in open areas on the prime of the backyard, the place softer landscaping accommodates safer play for the shopper’s kids.

Wooden kitchen with pink-concrete floor
The studio aimed to open up the inside

“As retaining partitions had been required to stabilise the excavated floor, we expanded on the concept of a retaining wall turning into a extra inventive architectural aspect, embedding programmes into partitions and exploring variations within the making course of, enjoying with tone, casting, textures and kind,” Hayes defined.

Inside Pigment Home, the studio aimed to open up the inside by becoming a member of the kitchen and lounge, transferring away from its authentic separated Victorian structure.

A glass roof stretches above the eating space and kitchen, letting extra mild into the beforehand darkish inside.

The open residing house extends in the direction of the entrance of the home, the place a bay window frames views of the entrance backyard.

Interior of Pigment House by Unknown Works
A bay window overlooks the entrance backyard

The pink-toned concrete flooring is sustained from the again courtyard into the house’s inside to blur the boundary between the inside and exterior areas.

Throughout the opposite three flooring of the house are 4 bedrooms and three loos that had been calmly renovated, alongside a examine, further residing areas and hallways.

Floating stair over pink-concrete floor
The pink-toned concrete flooring extends inside

Based in 2017, Unknown Works additionally not too long ago accomplished a vibrant yellow cross-laminated timber (CLT) home extension, which was shortlisted for this 12 months’s Do not Transfer, Enhance! award.

Different new London house renovations featured on Dezeen embody a cross-laminated-timber house constructed between terraced homes and an Edwardian house renovated with mid-century options.

The pictures is by Lorenzo Zandri.


Mission credit:

Architect: Unknown Works
Design crew:
Ben Hayes, Kaowen Ho and Theo Video games Petrohilos
Structural engineer:
Bull & Bates
Inside designer: Unknown Works
Authorized constructing inspector:
Camden Constructing Management
Most important contractor:
Francisco Checa Romero/Grace & Wren
Kitchen:
Alistair Fleming
Joinery:
Joe Pipal
Furnishings:
Twentytwentyone

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments

java burn weight loss with coffee

This will close in 12 seconds